دوشنبه، ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴
در سفر حج تمتع، رومینگ و بستههای اینترنت داخلی بهتر است یا سیم کارت عربی؟
مثل همه موارد قابل توصیه حج، این مسئله هم نسبی است و هرکس متناسب با شرایط خود باید تصمیم بگیرد. لذا من هم برای آنکه بدانید با چه مواردی بناست روبرو بشین فقط هر دو شرایط را برای شما تشریح میکنم و بعد از آن متناسب با نیازتان بهترین گزینه را انتخاب کنید. نکته قابل توجه این است که این مقایسهها فقط برای حج تمتع که سفری طولانی خواهد بود ذکر میشود وگرنه در سفر عمره مفرده، همان رومینگ اپراتورهای ایرانی بهترین گزینه است .
یک. اپراتور ایرانانتخاب اول. رومینگ سیمکارتهای داخلی است که قبل سفر میتوان انجام داد مثل همراه اول یا ایرانسل، که سال گذشته بسته نامحدود(!) همراه اول سه میلیون تومان بود، که هزینه قابل توجهی هست. اما واقعیت این بود اسما حجمش نامحدود بود و بعد از ده گیگ ، سرعت و پهنای باند شما به شدت محدود میشد. بعلاوه اینکه در ایام شلوغی گاها انتندهی و سرعت نت بهشدت ضعیف میشد و به مشکل برمیخوردند. درصورتی که مثلا در ایام عرفات و منی اتفاقا بیشتر به نت،مسیریابی یا ارتباط نیاز هست.البته این تجربیات سال گذشته است و ممکن است امسال تکرار نشود اما میتواند قابل تامل باشد!
اما آیا اپراتور داخلی را کاملا رد میکنیم؟ ابدا.
این اپراتوار و حتی بستههای ارزانتر آن را می توان به کسانی توصیه کرد که مسنتر هستند و خیلی کار زیادی جز ارتباط و تماس با داخل ایران با اینترنت ندارند. چون امکاناتی مثل تماس تصویری رایگان روبیکا از محاسن خوب آن است.بعلاوه اینکه غالب هتل ها اینترنت دارند که البته آن هم قوت و ضعف دارد. برخی هتلها سرعت خوب و بعضیها ضعیف و ناکارآمدند. در هرصورت ترکیب این دو ، نیاز یک حاجی را که صرفا دنبال ارتباط با خانوادهاش در ایران است را برطرف میکند.
قیمت امسال رومینگ همراه اول مخصوص حجاج (با احتساب ۱۰ درصد مالیات):
[۱.۵ گیگابایت : ۸۸۰ هزار تومان ]
[۳ گیگابایت +۳۰ دقیقه مکالمه +۳۰ پیامک : دو میلیون و دویست هزار تومان]
[اینترنت همیشه آنلاین+۱۰۰ دقیقه مکالمه+۱۰۰ پیامک : شش میلیون و ششصد هزار تومان ]
دو. سیم کارت عربیسیم کارت عربی از نظر قیمت برای کسانی که حجم زیادی نیاز دارندبسیار به صرفهتر هست. اپراتور موبایلی عربستان(اسم برند هست) هر سیم کارت با حدود ۵۰ گیگ یکماهه را سال گذشته ۱۰۰ ریال میدادند . از جهت سرعت و حجم و از همه مهمتر امکان تماس داخلی با دیگران(مدیر ، معاون و هم کاروانیها و ...) و یا استفاده از اپلیکشنهای عربستان برای تاکسی و ... قابل دسترس و توصیه است.
بهتره سیم کارت رو روزهای اول سفرتون تهیه نکنید، چون اعتبار آن سی روزه است و بعد از منقضی میشود، طوری تنظیم کنید که تا پایان سفر، اعتبار داشته باشد چون روزهای آخر نیاز بیشتری به تماس و ارتباط است. در فرودگاه معمولا سیم کارت میفروشند و داد میزنند سیم کارت مجانی مجانی(خود سیم کارت را رایگان میدهند در واقعدبرای حجم و امکانات آن پول پرداخت میکنید)، نیازی نیست عجله کنید بعد از آن برخی هتل ها و خیلی از دکهها به راحتی سیم کارت در اختیارتون میزارند.
اینترنت موبایلی عربستان ، طبق تجربه سال گذشته خیلی خوب همه جا راحت آنتن میداد. در منا و عرفات برای مسیر یابی و در مسجد الحرام هم برای تماس خیلی خوب و با کیفیت بود.پس به جهت حجم اینترنت و قیمت و امکانات برقراری تماس تلفنی در خود عربستان ، برای کسانی که ارتباطات بیشتری دارند ، این سیم کارت در اولویت قرار دارد .توصیه میکنم جوانترها و یاوران حجاج که بناست به مدیر کاروان و حاجیان کمتوان کمک برسونند حتما سیمکارت تهیه کنند تا بتونند امور رو رتق و فتق کنند.
نکته منفی و قابل تامل سیم کارت عربی
به جهت امنیتی اصلا توصیه نمیشود برای کسانی که شغل یا مکالمات یا اطلاعات حساسی دارند، موقع خرید سیمکارت انگشت نگاری میشوید و برگه ویزایتان اسکن میشود. در واقع تمام مکالمات و ارتباطات شما زیر نظر سازمان اطلاعات آنجا میرود.
+حتما قبل سفر گوشی خود را از اطلاعات تخلیه کنید، توییتر و اینستاگرام و .. فعالیت انلاینی که در محدوده قرمز آنها باشد نداشته باشید .
قیمت برخی بستههای اینترنت موبایل در عربستان
[۱۴ روزه، ۵ گیگابایت + ۶۰ دقیقه مکالمه: ۳۵ ریال سعودی]
[۳۰ روزه، ۴۸ گیگابایت + ۳۰۰ دقیقه مکالمه : ۱۰۴ ریال سعودی]