با زاد، توشه مادی و معنوی حج رو ببند... 🕋 تامین ملزومات و سوغات حج

برای انتخاب هم‌اتاقی در سفر حج به چه نکاتی توجه کنیم؟

دوشنبه، ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴

نکته‌ی مهم در همه‌ی مراحل و مسائل حج توکل کردن و به دنبال آن تسلیم بودن است‌. چراکه اساسا در خیلی از این مراحل قرار است امتحان شویم جایی که حتی فکرش را هم نمی‌کنیم حتی اگر برایش به زعم خودمان بهترین تدبیر را کرده باشیم !
لذا اگر هم نکته‌ای و یا تجربه‌ای اینجا ذکر می‌شود ابدا شما را دچار افراط یا تفریط یا وسواس در عملکرد و انتخابتان نکند، ذکر این نکات صرفا تجربیاتی فردی حاجیان است که ممکن است بتوانید آن را تدبیر کنید و ممکن است هم نتوانید ! در هر دو صورت معلوم نیست نتیجه مطابق میل و مطلوبتان پیش رود .چون حقیقت آن است که نمیشود در جلساتی که همه‌ش سخنرانی خواهد بود ، با شخصیت ، مزاج و طبع و ساعت بیولوژیک و علائق و توقعات و مدل عبادت افراد و ... آشنا شد. در واقع همه جزئیات این سفر را نخست باید به خدا بسپاریم و دعا کنیم خیر و عافیتمان پیش بیاید و بهترین بهره را از این سفر ببریم.


نکات قابل توجه برای حدود ۴۰ روز همزیستی در اتاق های هتل:
توجه به گرمایی یا سرمایی بودن افراد (خیلی وقت‌ها بعضی‌ها نیاز دارند همیشه کولر روشن باشد و بلعکس بعضی‌ها با کوچکترین بادی اذیت میشوند)
توجه به مدل عبادت کردن افراد، اینکه اهل زیارت شب هستند یا استراحت در شب .(اگر تناسب نداشته باشد غالبا افراد برای استراحت دچار مشکل می‌شوند)_ اگر دچار وسواس نظافتی یا ملاحظات بهداشتی خاصی هستند درباره‌اش حتما گفتگو کنید._اگر فرد کم رو و کم حرف یا اهل خلوتی هستید با افرادی که مدام دنبال صحبت کردن هستند و ممکن است به روحیات شما نخورد، نباشید ._در بحث سن و سال بهتر است افراد هم طراز خودتان را انتخاب کنید هرچند هم اتاقی شدن با افراد مسن و یاری رسوندن به آن عزیزان بی و برو برگشت جزو برکات و فیوضات سفر خواهد بود البته اگر روحیه‌اش را دارید!-سعی کنید تا موعد سفر، زودتر هم اتاقی‌هایتان را انتخاب کنید، باهم گروه بزنید و تعامل داشته باشید و یکسری قرارهای معنوی باهم بزارید در مطالعه کتب، گوش کردن صوت و ترغیب یکدیگر به انجام برخی مستحبات. حتی میتوان برخی از وسایل مشترک اتاق را برای سبکبار شدن بین تان تقسیم کنید.


و نکته‌ی پایانی :
+ تاب هم‌زیستی خودتون رو بالا ببرید و حتی براش نذر کنید که به کلامی و رفتاری و کوره در رفتنی در پیش‌آمدهای مختلف، اجرتان زایل نشود . تمام ارکان و مراحل حج ، انگار بستر جولان دهی شیطان هست و تمام تمام تلاشش را می‌کند یک طوری حاجی را وسوسه کند تا گناهی به دامانش بنویسد. این پیکار با شیطان و مراقبت هم یک شبه میسر نمی‌شود مگر روی خلقیات و نقطه ضعف‌های خود از الان کار کرده باشید.
+ قبلتر هم گفته بودم از سفر حج یک تصور فانتزی و جایی که همه افراد قرار است درست و متعالی رفتار کنند و جو معنوی حاکم باشد نسازید. در حج ، زندگی روزمره به شدت جاریست و این شادگی را اتفاقا درست زندگی کردن ، ماجرا را سخت می‌کند‌.خواندن تدابیر حج و هم چنین فانتزی حج هم خالی از لطف نیست.